Αρχίζει η καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Παράλληλα με την έναρξη καταβολής των επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες σε 20 νομούς της χώρας
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 13:28

Την έναρξη καταβολής των επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες σε είκοσι νομούς της χώρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/23/1305453.htm , ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα όπως είπε, καταβάλλεται προσπάθεια, με τη στήριξη και του ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά φέτος, να επισπευσθεί η εξόφληση των επιδοτήσεων έως το Πάσχα.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, ξεκινάει και η καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ιδιαίτερα για ζημιές όπως του βαμβακιού και των τεύτλων, από τις τελευταίες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου. «Θεωρώ ότι είμαστε στο χρονοδιάγραμμα, παρά το γεγονός ότι έχουμε το πολύπλοκο σύστημα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που εγκρίθηκε επί ελληνικής προεδρίας, τον Ιούνιο του 2003. Χάρη όμως στη συνεργασία της ΠΑΣΕΓΕΣ - της οποίας το ΔΣ ομόφωνα και απολύτως συμφωνεί με τους χειρισμούς- χάρη επίσης στη συνεργασία των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και του συνόλου των φορέων, έχουμε επιτύχει αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα της πολύ σύντομης και έγκαιρης καταβολής των επιδοτήσεων στους αγρότες», ανέφερε ο κ. Μπασιάκος.

Εξάλλου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για θεαματική βελτίωση στην απορρόφηση προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ, καθώς όπως είπε, υο Μάρτιο του 2004 ο ρυθμός απορρόφησης ήταν στο 17% και πλέον έχει φθάσει στο 57,3%. Παράλληλα ο κ. Μπασιάκος μίλησε για θεαματική αύξηση των εκτάσεων που καλλιεργούνται από βιοκαλλιεργητές κατά 190% την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς και των εκτάσεων που καλλιεργούνται με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά 230% την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη.

«Πιστεύω ότι η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να παράγει ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα τα οποία να διακινούνται με ευνοϊκούς όρους και σε ξένες αγορές. Απόδειξη ότι οι εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 24% το 2005 και επιπλέον αύξηση κατά 29% το πρώτο οκτάμηνο του 2006», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα