Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 08:24

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ψήφος... εμπιστοσύνης στο ελληνικό νηολόγιο. Από τους εφοπλιστές, που υλοποιούν πρόγραμμα ναυπήγησης 612 πλοίων νέας τεχνολογίας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ταμεία με ημερομηνία λήξης. Πρόταση για ενοποίηση σε 4 οργανισμούς. Δραματική προειδοποίηση από την Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητείται φόρμουλα για τις επενδύσεις των Ταμείων. Τι συζητήθηκε και τι (δεν) συμφωνήθηκε χθες μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απόφαση Κομισιόν το Μάιο για έξοδο από την επιτήρηση. Δέσμευση Αλογοσκούφη για συνέχεια στην προσαρμογή".

Κομισιόν

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Το Μάιο αναμένεται να είναι έτοιμη η πρόταση της Επιτροπής για την έξοδο ή μη της Ελλάδος από το καθεστώς της επιτήρησης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αργά χθες το βράδυ".

Ασφαλιστικό

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Σήμα κινδύνου για το ασφαλιστικό σύστημα εξέπεμψε ο πρόεδρος της "Επιτροπής Σοφών" κ. Νίκος Αναλυτής, σε συνέντευξή του στο Reuter's. Προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, σε 15 χρόνια θα χρειαστεί η στήριξη από τον προϋπολογισμό και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν, χωρίς χρονοτριβή, μέτρα. Ο κ. Σ. Τσιτουρίδης προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, λέγοντας ότι τώρα μετράμε το διαχειριστικό και αναλογιστικό πρόβλημα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα