Mizuho: Ματαίωση σχεδίου εξαγοράς της Nikko Cordial

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 08:23

ΜΑΤΑΙΩΣΕ το σχέδιο εξαγοράς της Nikko Cordial Corp. η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mizuho Financial Group Inc. και αντί αυτού θα επιδιώξει τη δημιουργία μιας συμμαχίας με την ανταγωνίστρια πλειοδότρια Citigroup Inc., σύμφωνα με στελέχη των δύο τραπεζών.

Τα στελέχη της Mizuho ενδέχεται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα με τα στελέχη της Citigroup στη Ν. Υόρκη για να συζητήσουν το ενδεχόμενη πιθανής συνεργασίας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που μίλησαν στο Bloomberg αλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι την επίτευξη μιας συμφωνίας. Οι τράπεζες θα κατέχουν από περίπου 5% η κάθε μία της Nikko, η οποία αντιμετωπίζει ακόμη και τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά τις κατηγορίες πρώην στελεχών της για «μαγείρεμα» των αποτελεσμάτων.

Μία συνεργασία με την Citigroup ενδέχεται να βοηθήσει τη Mizuho να επεκτείνει το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής που κατείχε την πέμπτη θέση πέρυσι στην Ιαπωνία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξαγορές. Τον περασμένο μήνα η Mizuho είπε ότι θέλει να κερδίσει έδαφος έναντι των εταιρειών της Wall Street στο εξωτερικό μετά τον τετραπλασιασμό των εξαγορών από ιαπωνικές εταιρείες το 2006.

Η Citigroup βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση μεριδίου 33,5% στη Nikko, από 4,9% που κατέχει σήμερα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Μερίδιο τέτοιου μεγέθους θα μπορούσε να κοστίσει στην αμερικανική τράπεζας πλέον των 360 δισ. γιέν (3 δισ. δολ.) με βάση τη χρηματιστηριακή αξία τη ς Nikko.

H Mizuho εγκατέλειψε τα σχέδια να εξαγοράσει τη Nikko, καθώς οι συνομιλίες με την Citigroup βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ένα από τα στελέχη της Mizuho. Επίσης η Citigroup διαθέτει με τη Nikko venture επενδυτικής τραπεζικής στην Ιαπωνία.

Οι διαπραγματεύσεις με την Citigroup, τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, θα επικεντρωθούν σε πιθανή συνεργασία στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εξαγορές, σε πωλήσεις ομολόγων και μετοχών, σύμφωνα με τα στελέχη της Mizuho.

Οι μετοχές της Nikko σημείωσαν χθες άνοδο 13%, μετά την ανακοίνωση των διαπραγματεύσεων με τη Citigroup, κατευνάζοντας τις ανησυχίες ότι η Nikko θα διαγραφεί από το Χρηματιστήριο. Σήμερα οι μετοχές έκλεισαν 1,3% χαμηλότερα στα 1.347 γιέν η μία, μετά από υποχώρηση 6,8% που σημείωναν νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα