Wal-Mart: Επέκταση στην Κίνα με την αγορά μεριδίου στην Trust-Mart

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 08:50

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μεριδίου 35% στη μητρική της, Trust-Mart, διαχειρίστριας 101 υπεραγορών στην Κίνα, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc.

Η Wal-Mart σχεδιάζει να αγοράσει τον έλεγχο της Trust-Mart αντικείμενο υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, χωρίς να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πρόσωπο που γνωρίζει την εμπορική συναλλαγή, είχε πει στις 17 Οκτωβρίου του 2006 ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει την κινεζική εταιρεία λιανικής πώλησης, σε μια συμφωνία ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Αγοράζοντας τη Trust-Mart η Wal-Mart θα διπλασιάσει τα καταστήματά της στην Κίνα και θα μπορέσει να κερδίσει πελάτες από την Carrefour SA, που διαχειρίζεται πλέον των 1.000 σούπερ μάρκετ στην αγορά λιανικής της Κίνας ύψους 770 δισ. δολαρίων. Η επέκταση στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, ενδέχεται να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και να αυξήσει τα έσοδα.

Οι μετοχές της Wal-Mart σημείωσαν χθες άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 49,98 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα