Chrysler: Μεγαλύτερες σχέσεις με την Chery στην Κίνα

Για νέα μοντέλα και μέρη αυτοκινήτων
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 09:04

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων για την αγορά περισσότερων μερών και μοντέλων αυτοκινήτων από την Chery Automobile Co. στην Ασία, βρίσκεται το σκέλος Chrysler της DaimlerChrysler AG, σύμφωνα με ανθρώπους που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν τη ανωνυμία τους, επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν είναι γνωστές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Η DaimlerChrysler έχει ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με δυνητικούς αγοραστές του μη κερδοφόρου αμερικανικού σκέλους της.

Η Chrysler προσπαθεί να προσθέσει οχήματα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα για να εξισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και τον Δεκέμβριο συμφώνησε να αγοράσει μικρά οχήματα από την Chery, για να μειώσει το κόστος. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Κίνα που έχουν δημιουργηθεί από το 1987, όταν αγόρασε την American Motors Corp., ιδρύτρια του πρώτου ξένου venture στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου.

Η Chrysler έχασε πέρυσι 1,5 δισ. δολ. και μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά 13.000. Η DaimlerChrysler βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με δυνητικούς αγοραστές του σκέλους που βρίσκεται στο Ομπορν Χιλς του Μίτσιγκαν, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, τον μήνα που πέρασε.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η DaimlerChrysler κατέστη η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε σχέδια πώλησης κινεζικών αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Chrysler και η Chery, επικεντρώνουν τώρα το ενδιαφέρον τους στην προσθήκη μοντέλων και μερών αυτοκινήτων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler στις ΗΠΑ υποχώρησαν 35 σεντς, φθάνοντας στα 70,57 δολ. η μία στις 4:18 μ.μ. στη Ν. Υόρκη, τοπική ώρα. Από τις 13 Φεβρουαρίου έχουν σημειώσει άνοδο 9,5%, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί ότι η εταιρεία σκέφτεται την πώληση ή άλλες λύσεις για την Chrysler.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα