Toyota: Κατασκευάζει εργοστάσιο 830 εκατ. δολ. στο Μισισίπι

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 09:17

ΣΧΕΔΙΑ για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 830 εκατ. δολ. στο Μισισίπι, το όγδοο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Βόρειο Αμερική, με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στις ΗΠΑ, κάνει η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Το εργοστάσιο, που αναμένεται να λειτουργήσει το 2009, θα παράγει περίπου 150.000 αυτοκίνητα SUV ετησίως, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι να γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Η Toyota, που υστερεί μόνο της General Motors Corp. στις παγκόσμιες πωλήσεις, σχεδιάζει να δημιουργήσει το εργοστάσιο για να καλύψει τη ζήτηση για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην αγορά των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 2,54 εκατ. πέρυσι, περισσότερο από τη δυναμικότητα της Toyota στην περιφέρεια.

Ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Haley Barbour, θα κάνει σήμερα την ανακοίνωση μιας μεγάλης επένδυσης, είπε σε συνέντευξη ο εκπρόσωπός του, Pete Smith. Ο Barbour θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10 π.μ., ώρα Ν. Υόρκης, είπε ο Smith. O ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και δεν επιβεβαίωσε εάν η ανακοίνωση αφορά στη δημιουργία εργοστασίου της Toyota στην πολιτεία.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Nikkei English σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η Toyota θα δημιουργήσει εργοστάσιο στο Μισισίπι.

Ο Dan Sieger, εκπρόσωπος της Toyota στο σκέλος της στη Βόρειο Αμερική αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Nikkei.

Oι μετοχές της Toyota, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 33% τους 12 τελευταίους μήνες, διατηρήθηκαν αμετάβλητες στα 8.290 γιέν η μία στις 12:50 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα