Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 08:17

* ΕΞΠΡΕΣ: «Διαγ(κ)ωνισμός ιδιωτών για δημιουργία νέας ΔΕΗ. Νέες αιφνιδιαστικές κινήσεις χθες από τους Ομίλους Μυτιληναίου και ΤΕΡΝΑ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρόμος στα χρηματιστήρια. Βίαιη διόρθωση στις τιμές των μετοχών. «Ξεπούλημα» σε Wall, Ευρώπη και Ασία- Απώλειες 4,05% στη Σοφοκλέους».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Το «σύνδρομο της Κίνας» χτύπησε τις διεθνείς αγορές. Το μίνι κραχ στα κινεζικά χρηματιστήρια συμπαρέσυρε Ευρώπη, Ασία και Αμερική».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το «Σύνδρομο της Κίνας» χτύπησε τα χρηματιστήρια. ΣΤο 4,05% οι απώλειες της Σοφοκλέους με συναλλαγές 700 εκατ. ευρώ».

Ηλεκτρισμός

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «εντείνεται η επιχειρηματική «μάχη» για τον έλεγχο της ιδιωτικής αγοράς ηλεκτρισμού. Ο Όμιλος Μυτιληναίου έκανε τη δεύτερη κίνησή του στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τη δημιουργία της νέας ΔΕΗ, ζητώντας άδεια να πωλεί το ρεύμα που θα παράγει για τις ανάγκες της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο σύστημα, «προσφέροντας λύση» στο πρόβλημα επάρκειας ρεύματος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση».

Χρηματιστηριακό ντόμινο

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «διεθνές χρηματιστηριακό ντόμινο προκάλεσε χθες το μίνι κραχ στην Κίνα, που έφερε στην επιφάνεια τους φόβους για εκκολαπτόμενες «φούσκες» στις αγορές. Ο φόβος ότι οι αρχές του Πεκίνου θα λάβουν μέτρα για την πάταξη κερδοσκοπικών παιχνιδιών έσπειρε τον πανικό και στη Σαγκάη, ενώ ο γενικός δείκτης έκανε βουτιά 8,84%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας. Η θύελλα επεκτάθηκε λίγο αργότερα σε Ευρώπη και Αμερική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα