Ping An Insurance: 51% η άνοδος των μετοχών

Κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 08:28

ΑΝΟΔΟ έως 51%, την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στη Σαγκάη, σημείωσαν οι μετοχές της Ping An Insurance (Group) Co., σε αντίθεση με την πτώση των κινεζικών μετοχών, καθώς η μεγαλύτερη πώληση μετοχών ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο, προσήλκυσε τοποθετήσεις κοντά σε επίπεδα ρεκόρ από τους επενδυτές.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 50,97 γιουάν από την τιμή προσφορά στα 33,80 γιουάν και διαπραγματεύθηκαν στα 47,50 γιουάν η μία στη 1:42 μ.μ., τοπική ώρα, 39% υψηλότερα από τις μετοχές της που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ. Η Ping An, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, πούλησε μετοχές αξίας 38,9 δισ. γιουάν (5 δισ. δολ.). Η HSBC Holdings Plc, κατέχει το 1/5 της Ping An.

Το ντεμπούτο των μετοχών έγινε δύο ημέρες μετά τις σημαντικότερες απώλειες των κινεζικών μετοχών σε μία δεκαετία. Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι μεμονωμένοι επενδυτές παρήγγειλαν 28 φορές της προσφοράς, στοιχηματίζοντας ότι η Ping An θα ευνοηθεί από την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, που κυμάνθηκε στο 10% τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Οι μετοχές της Ping An στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν υπερτριπλάσια άνοδο από την έναρξη της διαπραγμάτευσης τους τον Ιούνιο του 2004. Η πώληση μετοχών στη Σαγκάη προσήλκυσε προσφορές 1,1 τρισ. γιουάν, μετά την πώληση μετοχών της Industrial Bank Co., που προσήλκυσε προσφορές 1,16 τρισ. γιουάν στην εσωτερική διάθεση μετοχών τον μήνα που πέρασε.

Η πώληση ώθησε τη χρηματιστηριακή αξία της Ping An στα 41 δισ. δολ., υψηλότερα της αξίας των 37 δισ. δολ. της Allstate Corp., και των 32 δισ. δολ. της Prudential Plc. Η Allstate είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία κατοικιών και αυτοκινήτων των ΗΠΑ και η Prudential είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα