Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 08:29

* ΕΞΠΡΕΣ: "Χρηματοδοτικό "στήριγμα" 5 δισ. από ΕΤΕπ στο Δ' ΚΠΣ. Μεγιστοποίηση του προνομιακού δανεισμού από την Τράπεζα επιδιώκει η κυβέρνηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάχωμα Wall στην πτώση. Σημείο ισορροπίας ζητούν οι αγορές. Τοποθετήσεις ξένων περιόρισαν τις αρχικές απώλειες στη Σοφοκλέους".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ο μήνας των διακυμάνσεων. Ελεγχόμενη χθες η υποχώρηση στο ΧΑ με ανοδική αντίδραση 108 μετοχών".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νευρικότητα στις αγορές αλλά και σημάδια ανάκαμψης. Περιορίζονται οι απώλειες στην Ευρώπη, θετική η Νέα Υόρκη".

Διεθνείς αγορές

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Σήμα σταθεροποίησης έστειλε χθες η Wall Street στις διεθνείς αγορές, καθώς μετά τη "βουτιά" του 3,29% ο Dow Jones επέστρεψε σε θετικό έδαφος, βοηθούμενος και από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Μπεν Μπερνάνκε. Ωστόσο, σε Ασία και Ευρώπη οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν και τα βλέμματα στρέφονται στις σημερινές συνεδριάσεις. Απώλειες 1,34% και για τον Γενικό Δείκτη της Σοφοκλέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ προσθέτει ότι "Νευρικές παρέμειναν οι αγορές την επόμενη ημέρα της κρίσης που ξέσπασε την Τρίτη στο κινεζικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να επαναξιολογούν το ποσοστό του κινδύνου που αναλαμβάνουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Οι μετοχές στις ΗΠΑ έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, υποστηριζόμενες από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, όμως οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία έχασαν νέο έδαφος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα