Temasek: 1,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Stats Chippac

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 08:13

ΠΟΣΟΝ 2,4 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,6 δισ. δολ.) για τις μετοχές της Stats Chippac Ltd., τις οποίες δεν κατέχει, προσέφερε η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte, επιδιώκοντας να ευνοηθεί από την παγκόσμια ζήτηση παροχής υπηρεσιών για ημιαγωγούς.

Η Temasek θα καταβάλει 1,75 δολ. Σιγκαπούρης για κάθε μία μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας ελέγχου και συσκευασίας ημιαγωγών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας ή 1,88 δολ. Σιγκαπούρης ανά μετοχή, εάν το μερίδιό της υπερβεί το 90%, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Η προσφορά της Temasek, περιλαμβάνει και ανταλλάξιμα ομόλογα της Stats Chippac, ύψους 265 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Η εξαγορά γίνεται μετά την άνοδο 23% των μετοχών της Stats Chippac σε τέσσερις συνεδριάσεις πριν από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν οι κινεζικές αγορές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε 10 έτη, ωθώντας χαμηλότερα τους δείκτες στην περιφέρεια. Η προσφορά της Temasek, αύξησε την εικοτολογία για περαιτέρω εξαγορές, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. της Σιγκαπούρης και της United Test & Assembly Center Ltd.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Stats Chippac ανεστάλη στη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκα 67%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 28,3 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ενώ προέβλεψε ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης θα σημειώσουν αύξηση.

Η απόδοση των ομολόγων 7,5% ύψους 149 εκατ. δολ., λήξης τον Ιούλιο του 2010, υποχώρησε 78 μονάδες βάσης στο 5,92%, στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από τον Μάϊο του 2006, σύμφωνα με την Merrill Lynch & Co. Η τιμή αυξήθηκε 2,3%, φθάνοντας στο 104,75. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως των τιμών. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η Stats Chippac εκτιμά ότι φέτος οι πωλήσεις της θα υπερβούν τις εκτιμήσεις του 7% για τον κλάδο των ημιαγωγών, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Tan Lay Konn στις 25 Ιανουαρίου.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις τσιπ εκτιμάται ότι θα αυξηθούν 6,7%, φθάνοντας στα 276,4 δισ. δολ. φέτος και περαιτέρω 8,2% το 2008, όπως είπε χθες η εταιρεία ερευνών Gartner Inc.

H προσφορά του 1,75 δολ. Σιγκαπούρης είναι 18% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών στο 1,48 δολ. Σιγκαπούρης η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα