Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 10:33

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ύστερα από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών με αιχμές τις βρετανικές HSBC και Royal Bank of Scotland.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Adecco παρά την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2006.

Στις 10:15΄ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.479,7 μονάδες αυξημένος κατά 0,7%.

Εκθεση της Μοrgan Stanley

Σε έκθεσή της με τίτλο «Μερικές σκέψεις μετά την πτώση της Τρίτης», η Morgan Stanley εκτιμά ότι έχουμε δει την «οροφή» των ευρωπαϊκών μετοχών για τους επόμενους 3-6 μήνες.

Βλέποντας πτώση της τάξεως του 15% στις αγορές, ο διεθνής οίκος εμφανίζεται επιφυλακτικός για τρεις λόγους: α) οι δείκτες αποτίμησης έχουν δώσει σήμα πωλήσεων, β) σε μακροοικονομικό επίπεδο υπάρχουν ανησυχίες λόγω ανόδου επιτοκίων, πληθωρισμού και ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και γ) το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές έγινε υπέρμετρα αισιόδοξο.

«Εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε παρόμοια διόρθωση με αυτή που είδαμε τον Μάιο-Ιούνιο του 2006. Πιστεύουμε ότι η διάρκειά της θα είναι μεγαλύτερη, με έντονες διακυμάνσεις το πρώτο εξάμηνο. Οι αγορές θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα ή καθοδικά. Τελικά, η διόρθωση μπορεί να είναι της τάξης του 15%», καταλήγει ο διεθνής οίκος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα