Νέους χώρους αποθήκευσης στα λιμάνια ζητά ο ΣΕΧΒ

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 14:19

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της χημικής βιομηχανίας λόγω της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων σε λιμενικές εγκαταστάσεις, έθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας παράλληλα μέτρα για τη χωροθέτηση τέτοιων χώρων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΧΒ κ. Α. Γιαννίδης επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και έθεσε το θέμα της ασφυκτικής κατάστασης για παραγωγικούς κλάδους όπως αυτοί των βερνικιών χρωμάτων, των απορρυπαντικών, των αφρωδών υλικών, των βιοκαυσίμων κ.α. που δεν μπορούν να εφοδιασθούν τα μεγάλου όγκου υλικά τους με πλοία.

Το πρόβλημα -κατά τον ΣΕΧΒ- έγινε οξύτατο από την στιγμή που η εγκατάσταση της ΧΥΜΑ στο Λαύριο- μετά το ατύχημα πριν ένα χρόνο περίπου- τέθηκε εκτός λειτουργίας, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελούσε το μοναδικό αποθηκευτικό χώρο που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της χημικής βιομηχανίας. Ως αποτέλεσμα, παρατηρούνται ελλείψεις πρώτων υλών αλλά και αύξηση του κόστους παραγωγής, αφού η διακίνηση των πρώτων υλών με πλοία αποτελεί τον οικονομικότερο και παράλληλα, τον ασφαλέστερο τρόπο μεταφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα