ΕΒΕΘ: Αύξηση των εξαγωγών προς Αυστραλία

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 14:08

Αυξητική τάση παρουσιάζουν την τελευταία τριετία οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αυστραλία, με «ναυαρχίδα» τα τρόφιμα (πχ, ελαιόλαδο και τυριά), το αλουμίνιο και τα πλαστικά είδη, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με αφορμή επικείμενη επιχειρηματική αποστολή στη Μελβούρνη.

Την αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου-5 Απριλίου και αφορά επιχειρήσεις από τους κλάδους τροφίμων, κρασιών και γενικά ποτών, δομικών υλικών και υπηρεσιών, διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

Οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων προς την Αυστραλία ανήλθαν πέρυσι σε 79 εκατ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές έφθασαν τα 27, 8 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το εμπορικό ισοζύγιο είναι θετικό για την Ελλάδα, κατά 51 εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση με τις ελληνικές εξαγωγές, που κινούνται ανοδικά την τελευταία τριετία, οι εισαγωγές αυστραλιανών προϊόντων στην Ελλάδα ακολουθούν αντίστροφη πορεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα