H Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 14:42
UPD:14:47

Την έκπληξή της εκφράζει η Ακρόπολη ΑΧΕΠΕΥ σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την προσωρινή αναστολή ορισμένων εργασιών της εταιρείας και τα δυσμενή σχόλια σε βάρος της που, όπως αναφέρει, πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος της http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/02/1307902.htm .

Η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ υποστηρίζει ότι από τις συναλλαγές το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων «ουδεμία ζημία έχει υποστεί αλλά αντίθετα οι πραγματοποιηθείσες συναλλαγές ήσαν επωφελείς για το Ταμείο. Όλες οι συναλλαγές της εταιρείας μας ήσαν απολύτως νόμιμες και ουδεμία παρατυπία υπάρχει. Η εταιρεία μας ενήργησε κατόπιν εγγράφων εντολών του Δ. Σ. του Ταμείου, τις οποίες εξετέλεσε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Η εταιρεία τονίζει ότι οι αποδιδόμενες σε βάρος της καταγγελίες «είναι παντελώς αναληθείς διότι οι συναλλαγές αυτές δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο και μεμονωμένο αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο των συχνών συναλλαγών που οι διάφοροι θεσμικοί επενδυτές διενεργούν επί σειρά ετών μέσω χρηματιστηριακών εταιριών και τραπεζών. Η μεσολάβηση της εταιρείας στις παραπάνω συναλλαγές πραγματοποιήθηκε με τρόπο διαφανή και παντελώς νομότυπο που εξασφάλισε πλήρως τα κεφάλαια των πελατών της. Πρέπει να τονιστεί και καταστεί γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι η εταιρεία ουδέποτε διενήργησε πράξεις διαχείρισης».

Τέλος, η εταιρεία δηλώνει ότι «θα αντικρούσει με κάθε λεπτομέρεια την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που την έθεσε σε προσωρινή αναστολή, πριν μάλιστα ζητηθούν και δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις, με ό,τι καταστρεπτικό για την εταιεία αυτό συνεπάγεται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα