Πιστωτικές διευκολύνσεις για πλημμυροπαθείς Ν. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 14:52

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η οριοθέτηση περιοχών και οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2006 σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνεται η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (άτοκο δάνειο και δωρεάν κρατική αρωγή) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Οκτωβρίου 2006 στα διοικητικά όρια των Δήμων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Εγνατίας, Μαδύτου, Ρεντίνας και Σοχού του Νομού Θεσσαλονίκης και στα διοικητικά όρια των Δήμων Ανθεμούντα, Αρναίας, Ζερβοχωρίων, Κασσάνδρας, Μουδανιών, Ορμυλίας, Παλλήνης, Παναγίας, Πολυγύρου, Σιθωνίας και Σταγείρων - Ακάνθου του Νομού Χαλκιδικής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός ενός έτους από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, τόσο για τον χαρακτηρισμό των κτιρίων όσο και για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2006, που έπληξαν τις προαναφερθείσες περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ανατίθεται στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα