ΕΑΒ: Νέες προοπτικές συνεργασίας με Lockheed Martin

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 17:28

Το υψηλό επίπεδο επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (EAB) και τις Lockheed Martin Aeronautics (LM) αναβαθμίστηκε και διευρύνθηκε με νέες προοπτικές μετά και την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΑΒ στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ, στις επαφές και συνεργασίες που υπήρξαν μεταξύ των δύο εταιρειών στο Τέξας και στην Ατλάντα της Georgia, συζητήθηκαν, το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η προσφορά της ΕΑΒ προς την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) για την ανάληψη του προγράμματος αναβάθμισης αεροσκαφών F-16 της USAF καθώς και θέματα που αφορούν το μοντέλο ανάπτυξης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-50 ως και τις προοπτικές συνεργασίας για το T -50 μεταξύ, της Korea Aerospace Industry, της ΕΑΒ και της LM.

Η ηγεσία της ΕΑΒ, ξεναγήθηκε επίσης και στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στην Georgia και είχε λεπτομερείς συζητήσεις τόσο για τις προοπτικές πωλήσεων C-130J παγκοσμίως όσο και για τη φύση της προτεινόμενης συνεργασίας συμπαραγωγής, παρουσία και εκπροσώπου της Alenia Aeronautica.

Υπενθυμίζεται ότι ένα σημαντικό τμήμα κατασκευής της ατράκτου προγραμματίζεται να μεταφερθεί από την Alenia στην ΕΑΒ.

Στην ηγεσία της ΕΑΒ έγινε επίσης παρουσίαση του προγράμματος Joint Strike Fighter (F-35) ως και των νέων μεθόδων ανάπτυξης και παραγωγής που ακολουθούνται ενώ πραγματοποιήθηκε και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του προγράμματος.

Οι επαφές στις δύο εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης εταιρίας πραγματοποιήθηκαν στον ανώτερο δυνατό βαθμό.

Συγκεκριμένα η ηγεσία της ΕΑΒ παρουσία του αντιπρόεδρου Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής της Lockheed Martin κ. Ντένη Πλέσσα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin Aeronautics κ. Ralph Heath, την αντιπρόεδρο στον τομέα F-16 κα June Shrewsbury, τον Αντιπρόεδρο Marketing κ. George Standridge, τον Αντιπρόεδρο των Προγραμμάτων C-130 κ. David Haines και με άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρίας.

Την ελληνική αντιπροσωπεία της ΕΑΒ αποτελούσαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ, κ. Κυριάκος Λινάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Τάσος Φιλιππάκος και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικού, κ. Νίκος Βασιλόπουλος.

Ως γνωστόν, στα πλαίσια της παλαιάς και δοκιμασμένης της συνεργασίας με την LM η ΕΑΒ κατασκευάζει σημαντικά δομικά συγκροτήματα του αεροσκάφους F-16 μεταξύ των οποίων το ουραίο και το κεντρικό τμήμα της ατράκτου ως και τους αεραγωγούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΒΕ, οι προοπτικές εξασφάλισης επιπλέον φόρτου εργασίας για την ΕΑΒ διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές, δεδομένου ότι το F-16 αποτελεί ένα μαχητικό αεροσκάφος με σημαντικές πωλήσεις παγκοσμίως.

Τόσο η ηγεσία της ΕΑΒ όσο και οι ομόλογοί τους από την Lockheed Martin εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ήδη πολυδιάστατη συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών και να την εμπλουτίσουν και με επιπρόσθετες δραστηριότητες.

Η ηγεσία της ΕΑΒ κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης στις ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθεί και με άλλες Αμερικανικές εταιρείες του κλάδου διεθνούς κύρους και εμβέλειας όπως εταιρείες του ομίλου United Technologies, Raytheon, Honeywell και L-3.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της USAF (Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ), προκειμένου να ενισχυθούν οι προοπτικές συνεργασιών της ΕΑΒ στην τεράστια αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα