24ωρη λειτουργία αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων με απόφαση του ΣτΕ

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 17:36

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιτρέπεται η λειτουργία αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων όλο το 24ωρο.

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 558/2007 απόφασή του, ακύρωσε την από 14.12.2004 απόφαση του νομάρχη Αργολίδος με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Δαλαμανάρα ¶ργους, όπως και την προγενέστερη από 24.6.2004 απόφαση του ίδιου νομάρχη, με την οποία ανεκλήθη για 25 μέρες η άδεια λειτουργίας του εν λόγω πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι διοικητικές κυρώσεις από τον νομάρχη Αργολίδος επιβλήθηκαν στην πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατόπιν της διαπίστωσης ότι τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων του πρατηρίου της λειτουργούσαν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο νομάρχης ερμήνευσε εσφαλμένα το Ν. 3054/2002 (άρθρο 22) που καθορίζει το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι ο Ν. 3054/2002 που καθορίζει το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων αφορά εκείνα τα πρατήρια, τα οποία έχουν μόνο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των πελατών τους και όχι τα πρατήρια που έχουν αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα και του τρόπου λειτουργίας των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που πρέπει να έχουν ωράριο λειτουργίας. Ούτε από την εισηγητική έκθεση του νόμου 3054/2002, προκύπτει ότι το ωράριο ισχύει και για τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης καυσίμων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα