Ινδονησία: Μείωση των επιτοκίων αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 08:44

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα 19 μηνών μείωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας τα επιτόκια, εγκαταλείποντας το σχέδιο διατήρησής τους, μετά τον πληθωρισμό που διατηρήθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, τον Φεβρουάριο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας, μείωσε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο 9%, προχωρώντας στη δέκατη μείωση από τον Μάϊο του 2006. Τη μείωση των επιτοκίων προέβλεψαν οι 12 από τους 20 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα, που είχε πει ότι μάλλον θα περιμένει το δεύτερο τρίμηνο για να μειώσει το κόστος δανεισμού, μείωσε τελικά τα επιτόκια μετά τις πλημμύρες στη Τζακάρτα, που απέτυχαν απροσδόκητα να τονώσουν τον πληθωρισμό τον μήνα που πέρασε.

Οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, σημείωσαν άνοδο 6,3%, τον Φεβρουάριο από το προηγούμενο έτος.

Η ρουπία που υποχώρησε 2,3% φέτος, καθιστώντας την το νόμισμα με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 15 νομισμάτων της Ασίας-Ειρηνικού, σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 9.208 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, στις 11:46 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα