Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 08:17

* ΕΞΠΡΕΣ: «Διαρροή προς Ανατολάς των ξένων επενδύσεων. Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εκτιμά η Ernst & Young».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τεστ αντοχής στις αγορές. Ισχυρές αναταράξεις στη Σοφοκλέους. Διχασμένοι οι αναλυτές για το εύρος και τη διάρκεια της διόρθωσης».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Επενδυτικές συνταγές για τα ασφαλιστικά ταμεία. «Γκρίζες ζώνες» στη διαχείριση αποθεματικών διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι κεντρικές τράπεζες δεν ανησυχούν για τις μετοχές. Επιμένουν στην πολιτική επιτοκίων που έχουν χαράξει».

Ξένες επενδύσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και το αρχικό ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων... τελικώς δεν μετουσιώνεται σε παραγωγική επένδυση. Τα κεφάλαια μετατοπίζονται στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, οι οποίες απορροφούν την πλειονότητα (85%) των κεφαλαίων που κατευθύνονται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «όρους και προϋποθέσεις διαφάνειας, καθώς και τη λογική που πρέπει να διέπει μία εταιρεία συμμετοχών, εισηγείται με το πόρισμά του ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα ασφαλιστικά Ταμεία στη διαχείριση των αποθεματικών τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα