Citigroup: Κοντά στην απόκτηση μεριδίου της Nikko Cordial

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 08:57

ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου της ιαπωνικής χρηματιστηριακής εταιρείας Nikko Cordial Corp., βρίσκεται η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Citigroup Inc., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Οι μετοχές της Nikko σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Citigroup ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφασή της το νωρίτερο σήμερα για να αυξήσει το μερίδιο στη Nikko, τουλάχιστον στο 33,4% από 4,9%, σύμφωνα με τους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίτευξη της συμφωνίας. Η απόκτηση του μεριδίου της Nikko Cordial από Citigroup με έδρα τη Ν. Υόρκη, θα της δώσει τον έλεγχο της διοίκησής της.

Η συνεργάτιδα της Citigroup, Nikko, στην Ιαπωνία έχει περισσότερα από 100 καταστήματα και διαχειρίζεται περίπου 250 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία. Οι μετοχές της Nikko αναρριχήθηκαν 14%, καθώς αισιοδοξία επικράτησε για την εξαγορά της από την Citigroup, η οποία θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του φόβου για το μέλλον της χρηματιστηριακής που αντιμετωπίζει ακόμη και τη διαγραφή της από τη λίστα του Χρηματιστηρίου, μετά τις κατηγορίες υψηλόβαθμων στελεχών της ότι «μαγείρεψαν» τα αποτελέσματά της.

Χθες οι μετοχές της Nikko σημείωσαν απώλειες 5,8%, μετά το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι η εταιρεία ενδέχεται να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο του Τόκυο το νωρίτερα έως τις 9 Μαρτίου. Στις 28 Φεβρουαρίου οι μετοχές της Nikko υποχώρησαν 15%, μετά το δημοσίευμα στη Nikkei English News ότι το Χρηματιστήριο του Τόκυο ετοιμάζεται να την διαγράψει από τις λίστες. Οι μετοχές της Citigroup σημείωσαν άνοδο 11 σεντς, φθάνοντας στα 50,08 δολ. η μία στις 12:20 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα