PetroChina: Επενδύσεις 6,5 δισ. δολ. για παραγωγή καυσίμων και αιθυλενίου

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 09:25

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ και μονάδα αιθυλενίου, μια συνολική επένδυση που θα υπερβεί τα 50 δισ. γιουάν (6,5 δισ. δολ.) στη Δυτική Κίνα, σχεδιάζει να κατασκευάσει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της χώρας, PetroChina Co., σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η PetroChina και οι αρχές της Σιχουάν, θα υπογράψουν σήμερα τη συμφωνία για το έργο. Το διϋλιστήριο θα επεξεργάζεται 10 εκατ. μετρικούς τόνους πετρελαίου ετησίως (περίπου 200.000 βαρέλια ημερησίως). Το εργοστάσιο αιθυλενίου θα παράγει 800.000 τόνους ετησίως.

Οι κινεζικές εταιρείες πετρελαιοειδών επεκτείνουν την επεξεργασίας και την παραγωγή χημικών για να καλύψουν τη ζήτηση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας μετά τις ΗΠΑ, σχεδιάζει να αυξήσει την επεξεργασίας πετρελαίου κατά 25% και να υπερδιπλασιάσει τη δυναμικότητα παραγωγής αιθυλενίου έως τ0 2010. Το αιθυλένιο είναι ένα βασικό χημικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών και συνθετικών υλών.

Η PetroChina είπε τον Δεκέμβριο ότι ξεκίνησε την κατασκευή διϋλιστηρίου αξίας 15,2 δισ. γιουάν σε πόλη νοτιοδυτικά της Κίνας. Αυτή η μονάδα θα μπορεί να παράγει 10 εκατ. τόνους αργού ετησίως.

Η PetroChina επεξεργάστηκε 785 εκατ. βαρέλια αργού πέρυσι, 4,3% περισσότερα από το 2005, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 15 Ιανουαρίου. Η παραγωγή της σε αιθυλένιο πέρυσι, αυξήθηκε 9,5%, φθάνοντας στα 2,07 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ζήτηση πετρελαίου στη χώρα, ενδέχεται να αυξηθεί 6,1%, στα 7,56 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της International Energy Agency (ΙΕΑ), τον Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα