Ενδιαφέρον Chevron για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 09:29

Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη εκδήλωσε ο αμερικανικός κολοσσός Chevron.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Οβτσάροβ με τους αντιπροέδρους της εταιρείας Τζέι Πρέερ και Τζον Μακντόναλτ, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο οικονομίας και ενέργειας της Βουλγαρίας.

Η Chevron εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον και για το έργο κατασκευής τερματικού σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ακτές της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις ΗΠΑ ο κ. Οβτσάροβ διερεύνησε επίσης τη δυνατότητα για την υπογραφή διμερούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ενέργειας της πολιτείας της Καλιφόρνια και του υπουργείο οικονομίας και ενέργειας της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Cisco η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τον κ. Οβτσάροβ αναφορικά με τους σχεδιασμούς της για τη σύσταση ταμείου, το οποίο θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα