Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 08:10

* ΕΞΠΡΕΣ: «Βρόχος» 1,7 δισ. για ΙΚΑ η φαρμακευτική δαπάνη. Καμπανάκι από τον νέο διοικητή Γ. Μέργο για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Εισροές 2,3 δισ. σε 2 μήνες. Ρεκόρ νέων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους. Σε νέα αύξηση των θέσεών τους προχώρησαν τον Φεβρουάριο οι ξένοι επενδυτές».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Νέα πίστωση χρόνου στον ΟΤΕ για να τα βρει με δύο μνηστήρες. Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται η τελική εισήγηση των συμβούλων αποκρατικοποίησης».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ιδιωτικά χρέη "μαμούθ" στο 91% του εθνικού εισοδήματος. Στα 176.588,8 εκατ. ευρώ οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

ΙΚΑ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «απειλή για τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ αποτελούν οι δαπάνες για τα φάρμακα, που το 2007 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1,7 δισ. ευρώ. Ο νέος διοικητής του Ιδρύματος Γ. Μέργος αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι οι δαπάνες για τον κλάδο υγείας υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των παροχών σε χρήμα)».

ΟΤΕ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται ο ΟΤΕ για ακόμη τρεις εβδομάδες. Αυτός είναι ο χρόνος που έλαβαν χθες ως παράταση οι σύμβουλοι της κυβέρνησης στη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου στον Οργανισμό. Και αυτό παρά τα συνεχή κελεύσματα της Telecom Austria, προκειμένου οι δύο πλευρές να βρουν μεταξύ τους μια «βιώσιμη λύση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα