Aeon: Προς απόκτηση μεριδίων σε Daiei και Maruetsu

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 08:09

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μεριδίων στις ανταγωνίστριές της, Daiei Inc. και Maruetsu Inc., έκλεισε η Aeon Corp., η μεγαλύτερη διαχειρίστρια σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας, για να μειώσει το κόστος αγορών και διανομής, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Aeon, που βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τα μερίδια από τον Οκτώβριο, θα αγοράσει το 15% της διαχειρίστριας πολυκαταστημάτων Daiei από την Marubeni Corp. και θα αγοράσει το 20% της διαχειρίστριας σούπερ μάρκετ Maruetsu Inc. από την Daiei, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση που ενδέχεται να γίνει αύριο. Η Aeon θα καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος και στις δύο εταιρείες.

Μία τέτοιου είδους συνεργασία θα μειώσει το κόστος αγοράς τροφίμων, ενδυμάτων και άλλων αγαθών και θα επιτρέψει την κοινή χρήση των συστημάτων διανομής και πληροφορικής. Η συμφωνία ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας εξαγοράς της Daiei, η οποία θα βοηθήσει τον πρόεδρο Motoya Okada να επιτύχει τον στόχο του να καταστήσει την Aeon μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Οι μετοχές της Aeon υποχώρησαν 25 γιέν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 2.275 γιέν η μία στη 1:40 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Daiei αναρριχήθηκαν έως 11%, πριν υποχωρήσουν πάλι στα 1.540 γιέν ημία, ποσοστό αύξησης 6,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα