Citigroup: Συζητήσεις για μερίδιο στην Overseas Chinese

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 08:38

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιθετική εμφανίζεται η Citigroup Inc., η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, συζητώντας με την Bank of Overseas Chinese γι ατην απόκτηση μεριδίου, σύμφωνα με αξιωματούχο της τράπεζας της Ταϊβάν.

Η Citigroup ενδέχεται να αγοράσει ολόκληρη την Overseas Chinese προς 14 δισ. δολ. Ταϊβάν (425 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενο άνθρωπο που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις. Ο αντιπρόεδρος της Overseas Chinese, Weng Chien, είπε ότι δεν έχει κλειστεί συμφωνία. Ο εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ, Richard Trevish, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Μία προσφορά από την Citigroup, θα αποτελέσει την τρίτη προσπάθεια εξαγοράς ασιατικής εταιρείας τους πέντε τελευταίους μήνες. Αυτήν την εβδομάδα η Citigroup προσέφερε 10,8 δισ. δολ. για την Nikko Cordial Corp. την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας και τον Νοέμβριο του 2006 ηγήθηκε της εξαγοράς της Guangdong Development Bank, ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις και τις τοπικές συγχωνεύσεις για να περιορίσει τον αριθμό των περίπου 45 τραπεζών και πλέον των 300 πιστωτικών οργανισμών που ανταγωνίζονται για περιουσιακά στοιχεία 700 δισ. δολαρίων. Πέρυσι, η βρετανική Standard Chartered με έδρα το Λονδίνο, συμφώνησε να αγοράσει την Hsinchu International Bank προς 40,5 δισ. δολ. Ταϊβάν (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), πραγματοποιώντας την πρώτη εξαγορά τράπεζας της Ταϊβάν στο εξωτερικό.

Η εμπορική συναλλαγή της Citigroup θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο και το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας της Ταϊβάν θα συνεδριάσει στις 12 Μαρτίου για να την εγκρίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Wall Street Journal. H Bank of Overseas Chinese δεν σχεδιάζει σύσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου στις 12 Μαρτίου και δεν θα συζητήσει το θέμα πώλησης μεριδίου της κατά τη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψή του, δήλωσε ο Weng.

H Bank of Overseas Chinese εμφάνισε καθαρές ζημίες 510,4 εκατ. δολ. Ταϊβάν το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Σεπτεμβρίου του 2006, από ζημίες 799,5 εκατ. δολ. Ταϊβάν, πριν από ένα χρόνο.

Η Citigroup, που δραστηριοποιείται στην Ταϊβάν πλέον των 40 ετών, απασχολεί περίπου 2.500 ανθρώπους στη νήσο, όπως αναφέρεται στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα