Hong Kong Exchanges: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 09:00

ΚΕΡΔΗ υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., που διαχειρίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο της Ασίας, καθώς οι πωλήσεις μετοχών ρεκόρ, τόνωσαν τις συναλλαγές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 844,5 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (108 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 379,6 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο. Το Bloomberg News υπολόγισε τα κέρδη αφαιρώντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου από τα αντίστοιχα του συνόλου της χρήσης που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά κατά μέσον όρο θα διαμορφωθούν στα 500 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η αξία των πωλήσεων κατά τη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε στα 42 δισ. δολ. ΗΠΑ πέρυσι, καθώς οι εταιρείες στα ηπειρωτικά της Κίνας, όπως η Industrial & Commercial Bank of China Ltd., εισήλθαν στο Χρηματιστήριο. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Paul Chow αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τα δύο Χρηματιστήρια, καθώς η κυβέρνηση της Κίνας ενθαρρύνει τις εταιρείας να πουλήσουν τις μετοχές τους στη χώρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 76,05 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Scott Sapp, εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου είπε ότι δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει άμεσα τους υπολογισμούς για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Kαθώς αυξήθηκαν οι συναλλαγές μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές του σημείωσαν άνοδο 166%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τις άλλες 35 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Hang Seng. Φέτος οι μετοχές υποχώρησαν 11%.

Η αξία των ημερήσιων διαπραγματεύσεων κυμάνθηκε στα 43,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ το τέταρτο τρίμηνο, υπερδιπλάσιες των 18,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου προς το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα