3i Group: Χαμηλότερη του στόχου άντληση κεφαλαίων

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 13:01

ΠΟΣΟΝ 700 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,4 δισ. δολ.) άντλησε κατά τη δημόσια εγγραφή κεφαλαίου υποδομών η 3i Group Plc, λιγότερα από το ποσόν που επεδίωκε αρχικά να αντλήσει.

Η εταιρεία πούλησε μετοχές του κεφαλαίου προς 100 πένες η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Λονδίνο. Η εταιρεία, είχε πει ότι θα αντλήσει έως 1,3 δισ. λίρες στερλίνες από την πώληση. Οι μετοχές υποχώρησαν 1,5%, φθάνοντας στις 98,5 πένες η μία κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους σήμερα στις 9 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.

Η 3i άρχισε να αντλεί κεφάλαια για το μεγαλύτερο fund υποδομών της Βρετανίας, πριν από τη σημαντική πτώση των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Κίνας στις 27 Φεβρουαρίου, που σηματοδότησε την πτώση των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια και οδήγησε στις ΗΠΑ τον Dow Jones Industrial Average (DJIA), στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2001. Το hedge fund Brevan Howard Asset Management LLP, ενδέχεται να μην καταφέρει να αντλήσει το 1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.) που επεδίωκε να αντλήσει από τους επενδυτές κατά τη δημόσια εγγραφή του που ολοκληρώνεται σήμερα.

Το σύνολο περιλαμβάνει και 325 εκατ. λίρες που επενδύει η ίδια η 3i. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών κοινής ωφελείας, σχολείων και διοδίων οδών.

Την πώληση διαχειρίστηκε η Citigroup Inc. η οποία έχει το δικαίωμα να την αυξήσει κατά 70 εκατ. λίρες στερλίνες τις ερχόμενες εβδομάδες.

Οι μετοχές της 3i Group σημείωσαν άνοδο 5,5 πένες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας σήμερα στο Λονδίνο στις 1.143 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα