Lufthansa: Υψηλότερα κέρδη το 2007

Από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 13:21

ΑΥΞΗΣΗ, από τη μεγαλύτερη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, αλλά και από την πώληση του ημίσεως της Thomas Cook προς 500 εκατ. ευρώ (658 εκατ. δολ.) θα σημειώσουν φέτος τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, Deutsche Lufthansa AG.

«Τα έσοδα αυξάνονται και έχουμε μειώσει σημαντικά το κόστος», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φραγκφούρτη, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Wolfgang Mayrhuber, συμπληρώνοντας: «Τουλάχιστον το επόμενο έτος σκοπεύουμε να έχουμε λειτουργικά κέρδη περισσότερα από το κατώφλι του 1 δισ. ευρώ.

Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 77%, φθάνοντας στα 803 εκατ. ευρώ ή 1,75 ευρώ ανά μετοχή από 453 εκατ. ευρώ ή 95 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στην Κολωνία. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9,95, φθάνοντας στα 19,8 δισ. ευρώ, καθώς η εταιρεία ρευστοποίησε το σκέλος της Germanwings.

Η Lufthansa αυξάνει φέτος τον αριθμό θέσεων στα αεροσκάφη της για να ανταγωνιστεί τη μεγαλύτερή της France-KLM Group και τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού μεταφορικού κόστους, όπως την Ryanair Holdings Plc.

Η εταιρεία αντιστάθμισε το υψηλότερο κόστος των καυσίμων μέσω των προσαυξήσεων στα εισιτήρια, που είναι ακριβότερα των ανταγωνιστριών της. Η Lufthansa που ανακοίνωσε μέρος των προκαταρκτικών της στοιχείων στις 19 Φεβρουαρίου, εμφάνισε κέρδη 90 εκατ. ευρώ από την αλλαγή της φορολόγησης των εταιρειών στη Γερμανία.

Σήμερα ο Mayrhuber είπε ότι η εταιρεία πέτυχε τον τριετή στόχο μείωσης του κόστους μετά την εμφάνιση ζημιών ρεκόρ το 2003 και μείωσε τα έξοδά της κατά 1,23 δισ. ευρώ. Οι αναδιαρθρώσεις βοήθκαν τα κέρδη στην Thomas Cook, την LSG Sky Chefs – εταιρεία catering – και την Swiss International Air Lines Ltd. Η αεροπορική εταιρεία πούλησε τον πλήρη έλεγχο του joint venture Thomas Cook στη συνεργάτιδά της KarstadtQuelle AG, τη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων της Γερμανίας.

Οι μετοχές της Lufthansa διαπραγματεύθηκαν αμετάβλητες στα 20,33 ευρώ η μία στις 11:36 π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Φέτος, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 2,5%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,31 δισ. ευρώ.

Η πλήρης συγχώνευση φέτος της Swiss International, την οποία αγοράζει η Lufthansa, θα αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη φέτος, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Stephan Gemkow.

Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 46% πέρυσι, φθάνοντας στα 845 εκατ. ευρώ, επανέλαβε σήμερα η Lufthansa.

Οι δαπάνες καυσίμων αυξήθηκαν 26%, στα 3,36 δισ. ευρώ και θα ανέλθουν συνολικά σε περίπου 3,49 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με την Lufthansa.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δεν αισθάνεται κάποια πίεση στο να αποφασίσει να παραγγείλει νέα αεροσκάφη, είπε σήμερα ο Mayrhuber. Η εταιρεία που επιλέγει μεταξύ του 787 της Boeing Co. και του Α-350 XWB της Airbus SAS, περιμένει φέτος μεγαλύτερη «σαφήνεια» για τον εν λόγω τύπο αεροσκάφους από την Airbus. Η τελευταία, σχεδιάζει εκ νέου το Α-350.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα