Ανοδος του χρυσού στο Λονδίνο

Καθώς η άνοδος του δολαρίου έναντι του γιέν, τονώνει τη ζήτηση
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 12:51

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γιέν, τόνωσε την ζήτηση των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο κατά 16,40 δολ. από τις 5 Μαρτίου, ανακάμπτοντας κατά περίπου 1/3 των απωλειών από τις 26 Φεβρουαρίου. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε καθώς οι επενδυτές προχώρησαν στην πώλησή του για να καλύψουν την πτώση στα Χρηματιστήρια διεθνώς. Οι μετοχές έκλεισαν υψηλότερα σήμερα στην Ιαπωνία και κινήθηκαν ανοδικά στην Ευρώπη.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 4,90 δολ., ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 653,90 δολ. η ουγγιά στις 10:08 π.μ., ώρα Λονδίνου. Το μέταλλο σημείωσε άνοδο σε όρους δολαρίου, γιέν και ευρώ και κινήθηκε πτωτικά σε ινδικές ρουπίες. Η Ινδία, είναι η μεγαλύτερη αγοράστρια χρυσού στον κόσμο.

Συνήθως οι ράβδοι χρυσού κινούνται αντιθέτως της πορείας του δολαρίου. Πέρυσι ο χρυσός σημείωσε άνοδο 23%, ενώ το δολάριο υποχώρησε 8,3% έναντι των έξι νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιέν και του ευρώ. Ο χρυσός φέτος βρίσκεται 2,7% υψηλότερα, καθώς το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Το ασήμι σημείωσε σήμερα άνοδο 13 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 13,105 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα αναρριχήθηκε 6 δολ., στα 1.196,50 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1 δολ. φθάνοντας στα 350 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα