Τριήμερη ανάκαμψη

Από τις υψηλότερες των προσδοκιών κερδοφορίες
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 00:01

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ των προσδοκιών κερδοφορίες και οι εξαγορές παρέτειναν για τρίτη ημέρα το ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πυροδοτώντας κέρδη και στη Wall Street, ενώ ο Nikkei απογειώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε το ράλι στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ενώ παράλληλα στη Wall Street ο Dow Jones και ο Nasdaq κατέγραψαν κέρδη ενδοσυνεδριακά πάνω από μια εκατοστιαία μονάδα.

Η άνοδος την τρέχουσα εβδομάδα βοήθησε τις αμερικανικές μετοχές να καλύψουν περισσότερο από το ένα τρίτο των απωλειών που προκλήθηκαν από τη διεθνή αναταραχή στις μετοχές αρχίζοντας στις 27 Φεβρουαρίου. Η χθεσινή αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων κατά 25% στο 3,75% δεν επηρέασε του δείκτες, καθώς έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 1,28% στις 1.486,10 μονάδες οδηγώντας σε γενικότερα κέρδη των δεικτών πάνω από μια εκατοστιαία μονάδα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,16% στις 6.227,70 μονάδες, ο CAC 40 κατά 1,27% στις 5.524,26 μονάδες και ο DAX στη Φραγκφούρτη κατά 1,44% στις 6.713,23 μονάδες.

Τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη αλλά και οι επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στήριξαν τις τελευταίες μέρες τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, ο οποίος σήμερα ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 366,10 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αύξησε, όπως αναμενόταν, τα βασικά της επιτόκια σε νέο υψηλό πενταετίας στο 3,75% και συνέστησε ότι ο κύκλος της αυστηρής νομισματικής πολιτικής δεν θα κλείσει άμεσα.

Η Suez και η Bayerische Motoren Werke ηγήθηκαν της σημερινής ανόδου, καθώς ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Deutsche Bankκαι η BNP Paribas, οι μεγαλύτερες τράπεζες σε Γερμανία και Γαλλία αντίστοιχα, κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, καθώς η JPMorgan Chase αύξησε τη σύστασή της για τις εν λόγω μετοχές.

Η BHPBilliton, η ισχυρότερη εταιρεία στον κλάδο των ορυχείων, πρωταγωνίστησε στις ανοδικές τάσεις, που πυροδότησε η ενίσχυση των τιμών των μετάλλων, στις επιχειρήσεις πρώτων υλών. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 1,94% στις 17.090,31 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα