Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 07:01

ΤΕΛΟΣ στο ράλι μιας εβδομάδας, έθεσαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Sony Corp. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, μετά την άνοδο του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Οι μετοχές της Nikko Cordial Corp. κινήθηκαν ανοδικά μετά τη διατήρησή τους στη λίστα του Χρηματιστηρίου, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η Citigroup Inc. θα πιεστεί να αυξήσει την προσφορά της ύψους 10,8 δισ. δολ. για την απόκτηση της χρηματιστηριακής εταιρείας. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Korea Exchange Bank μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας λογιστικής αρχής της Νοτίου Κορέας, ότι ο οικονομικός ρυθμιστής δεν θα έπρεπε να εγκρίνει την εξαγορά της Lone Star Fund το 2003 από τη δανείστρια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 0,2%, φθάνοντας στις 144,09 μονάδες στις 12:02 μ.μ. στο Τόκυο. Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,4%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 17.233,41 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Το γιέν προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 117,50 έναντι του δολαρίου μετά την υποχώρησή του έως τα 118,50 στις 4:30 μ.μ. χθες στο Τόκυο. Πιο ισχυρό γιέν σημαίνει ότι οι εξαγωγείς της χώρας εισπράττουν λιγότερα όταν πουλούν σε δολάρια και τα μετατρέπουν σε γιέν, ενώ τα προϊόντα τους καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικά.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου υποχώρησε 1,9% χθες στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 58,91 δολ. το βαρέλι. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκαν στα 59,33 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα