Ανοδικά κινείται το αργό πετρέλαιο

Καθώς εικάζεται ότι μειώθηκαν οι προμήθειες βενζίνης στις ΗΠΑ
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι κυβερνητική έκθεση θα δείξει μείωση των προμηθειών βενζίνης στις ΗΠΑ, ωθώντας τα διϋλιστήρια να αυξήσουν την επεξεργασία της για να καλύψουν τη ζήτηση για το καλοκαίρι.

Στις ΗΠΑ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά 2,45 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg. Τα διϋλιστήρια μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν την αύξηση της ετήσιας ζήτησης κατά τον εορτασμό του Memorial Day, αργά τον Μάϊο. Οι πυρκαγιές και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, περιόρισαν την παραγωγή σε εργοστάσια στο Τέξας, την Καλιφόρνια, την Πενσυλβάνια, το Κολοράντο, το Ντέλαγουερ και το Οντάριο, τον μήνα που πέρασε.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 44 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 59,35 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:08 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 59,33 δολ. το βαρέλι.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,14 δολ., ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 58,91 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 20 Φεβρουαρίου. Οι τιμές υποχώρησαν περίπου 3 δολ. το βαρέλι κατά τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, καθώς ο ήπιος καιρός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, συνέβαλαν στη μείωση κατά 5% των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ συνήθως αυξάνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα, μεταξύ Memorial Day και Labor Day, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Συνήθως τα διϋλιστήρια αυξάνουν την παραγωγή κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου για να τονώσουν τις προμήθειες.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης διατηρήθηκαν στα 216,45 εκατ. βαρέλια στις 2 Μαρτίου, 3,9% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, την εβδομάδα που πέρασε.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε 0,4% υψηλότερα, 0,75 σεντς, φθάνοντας στο 1,918 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την άνοδό της κατά 0,4% χθες, φθάνοντας στο 1,9105 δολ. το γαλόνι.

Πτωτικά κινήθηκε επίσης χθες το πετρέλαιο, καθώς φαίνεται ότι τα μέλη των χωρών του ΟΠΕΚ δεν θα ψηφίσουν για μία ακόμη μείωση της παραγωγής κατά τη συνάντησή τους αυτήν την εβδομάδα.

Η ζήτηση θέρμανσης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στον κόσμο θα είναι 10% κάτω από το κανονικά, την εβδομάδα που λήγει στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη του Weather Derivatives.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στο 1,693 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή του κατά 1,7% στο 1,6823 δολ. χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 21 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα