Tongdu: 17% η αύξηση των κερδών

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 12:48

ΑΥΞΗΣΗ 17% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Anhui Tongdu Copper Stock Co., του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο σκέλους της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαλκού της Κίνας, εξ αιτίας της υστέρησης ανάπτυξης των πωλήσεων, αποτέλεσμα του κόστους των πρώτων υλών, αλλά και των λανθασμένων τοποθετήσεων στην αγορά.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 584,3 εκατ. γιουάν (75,4 εκατ. δολ.) ή 0,68 γιουάν ανά μετοχή από 500,7 εκατ. γιουάν το προηγούμενο έτος ή 0,58 γιουάν ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, επικαλούμενη τα κινεζικά λογιστικά στάνταρντ. Οι πωλήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας στα 18,6 δισ. γιουάν.

Οι τιμές του μεταλλεύματος χαλκού, της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του επεξεργασμένου μετάλλου, κινήθηκαν πέρυσι ανοδικά, καθώς η αύξηση των προμηθειών δεν κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση, μειώνοντας τα κέρδη της Tongdu. Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη επίσης μειώθηκαν κατά 228 εκατ. γιουάν πέρυσι, εξ αιτίας των λανθασμένων τοποθετήσεων σε συμβόλαια χαλκού, σύμφωνα με την σημερινή της ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Tongdu, οι οποίες σημείωσαν πέρυσι άνοδο 66%, υποχώρησαν σήμερα 0,40 γιουάν, ποσοστό 3,8%, για να κλείσουν στα 10,12 γιουάν η μία. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών της εταιρείας από τις 5 Μαρτίου.

Η ζήτηση του χαλκού στην Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου, ώθησε τις τιμές του μετάλλου σε επίπεδα ρεκόρ στις 11 Μαΐου του 2006 και στα 8.800 δολ. ο μετρικός τόνος. Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 44% στο London Metal Exchange (LME) πέρυσι. Σήμερα στις 4:20 μ.μ., ώρα Πεκίνου, διαπραγματεύθηκε στα 6.160 δολ. ο τόνος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μετοχές για να αγοράσει ορυχεία χαλκού και εργοστάσια από την μητρική της εταιρεία, Tongling Nonferrous Metal (Group) Inc., για να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της εν μέσω της αυξημένης ζήτησης του μετάλλου.

Το 2006 η Tongdu αύξησε την παραγωγή επεξεργασμένου χαλκού κατά 24% στους 321.400 τόνους, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αποτελώντας το 10,7% της συνολικής παραγωγής της Κίνας, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Στόχος της το 2007 είναι η παραγωγή 325.000 τόνων.

Φέτος θα παράγει 30.000 μεταλλεύματος χαλκού για να προμηθεύσει τα εργοστάσιά της, σύμφωνα με την ίδια.

Η Tongdu συμφώνησε να καταβάλλει 315 εκατ. δολ. σε μετοχές για την αγορά ορυχείων χαλκού και εργοστασίων από την μητρική της για την αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας χαλκού σε 600.000 τόνους και επιδιώκει την έγκριση των κινεζικών αρχών για την πώληση. Οταν αυτή ολοκληρωθεί, η Tongdu θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του μετάλλου από πλευράς παραγωγής.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει φέτος επενδύσεις 578 εκατ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα