Tongkah Harbour: Ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 13:03

ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την διαπραγμάτευση των μετοχών της για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2005, ζήτησε από το Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης η μεταλλουργία Tongkah Harbour Pcl, μετά την πραγματοποίηση κερδών για πρώτη φορά μέσα σε 10 χρόνια.

Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με το Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης από τις 26 Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωσε τα κέρδη της για τη χρήση του 2006, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ronald Wai Choi Ng. Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 6,1 εκατ. μπατ (174.000 δολ.) μετά την έναρξη της λειτουργίας ορυχείου χρυσού τον Σεπτέμβριο. Την τελευταία φορά που εμφάνισε κέρδη ήταν το 1996, ύψους 2,7 εκατ. μπατ.

Με βάση τους κανόνες του Χρηματιστηρίου της χώρας, η Tongkah μπορεί να υποβάλει αίτηση για την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της, καθώς εμφάνισε κέρδη για ένα έτος. Το Χρηματιστήριο ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2005, επειδή η εταιρεία δεν ήταν κερδοφόρα. Η εταιρεία εμφάνιζε ζημίες κάθε τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2002.

Η εταιρεία με έδρα την Μπανγκόκ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα ορυχεία χρυσού, καθώς οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου υπερδιπλασιάστηκαν τα έξι τελευταία χρόνια. Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 642,70 δολ. η ουγγιά, 0,2% χαμηλότερα, στις 2:29 μ.μ., ώρα Μπανγκόκ.

Ο Ng είπε ότι οι μετοχές της Tongkah θα διαπραγματευθούν πάλι κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη αυτού του μήνα, μετά τη σχετική έγκριση του Χρηματιστηρίου. Ο Patareeya Benjapolchai, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει το θέμα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2005, οι μετοχές της Tongkah, διαπραγματεύθηκαν στο 1,66 μπατ η μία.

Η Tongkah παρήγαγε 12.364 ουγγιές χρυσού από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2006, σύμφωνα με τον Ng. Ο ίδιος εκτιμά ότι η παραγωγή φέτος θα είναι περίπου 30.000 ουγγιές από τη μοναδική της μονάδα. Η εταιρεία ενδέχεται να δημιουργήσει και δεύτερη μονάδα στα τέλη του έτους για να αυξήσει την παραγωγή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα