Αρχίζει η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αυλώνα (AMBO)

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 10:18

Η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αυλώνα (AMBO) θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας AMBO, κ. Έντουαρντ Φέργκιουσον στο συνέδριο με θέμα την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 13 Μαρτίου στη Σόφια.

Προς το παρόν, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στην κατασκευή του έργου σε εργολαβική η υπεργολαβική βάση, ενώ παράλληλα, αναμένεται άμεσα η κοινοβουλευτική επικύρωση της συμφωνίας που υπογράφτηκε στα τέλη Ιανουαρίου μεταξύ Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Αλβανίας σχετικά με τον αγωγό, προσέθεσε ο κ. Φέργκιουσον.

Κατόπιν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υπογραφής των συμφωνιών με κάθε χώρα ξεχωριστά για τα τέλη διέλευσης και τους λοιπούς όρους υλοποίησης του έργου. Δεν προβλέπονται αντιδράσεις από την πλευρά των οικολογικών οργανώσεων, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο αγωγός αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011, υποστήριξε ο πρόεδρος της AMBO. Εξαιτίας της αύξησης των τιμών του χάλυβα στις διεθνείς αγορές το κόστος κατασκευής του έργου επαναπροσδιορίστηκε (για δεύτερη φορά) στο 1,8 δισ. δολ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα