Prudential: Προς απόλυση 3.000 εργαζομένων στη Βρετανία

Με στόχο την αύξηση των κερδών της
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 10:13

ΜΕΙΩΣΗ 5,1% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, Prudential Plc, και ανακοίνωσε ότι σκέφτεται τη μείωση έως 3.000 θέσεων εργασίας στη χώρα, όπου οι πωλήσεις ασφαλειών υποχωρούν χαμηλότερα των ανταγωνιστριών της.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 425 εκατ. λίρες στερλίνες (821,7 εκατ. δολ.) ή 17,5 πένες ανά μετοχή από 448 εκατ. λίρες ή 18,9 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg από τα στοιχεία του συνόλου της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ενα χρόνο μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της ύψους 16,9 δισ. λιρών από την μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Aviva Plc, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Mark Tucker πρέπει να αποδείξει ότι η εταιρεία έχει μεγαλύτερη αξία μόνη της.

Μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της Prudential το πρώτο εξάμηνο, ο Tucker μετέφερε θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας και πούλησε την τράπεζα Internet, Egg, στην Citigroup Inc. προς 575 εκατ. λίρες.

Η Prudential μετέφερε 850 θέσεις εργασίας στην Ινδία και προσωπικό 450 ανθρώπων στη Βόρειο Ιρλανδία, στην Capita Group Plc πέρυσι. Η ασφαλιστική εταιρεία που απασχολεί 4.800 εργαζομένους στη Βρετανία έχει το υψηλότερο κόστος λειτουργίας μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής στη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι μετοχές της Prudential έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 8,1% φθάνοντας στις 649 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 15,7 δισ. λίρες. Ο δείκτης FTSE All- Share Life Insurance έχει υποχωρήσει 2,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα