Cadbury: Διαχωρίζει τα γλυκίσματα από τα αναψυκτικά

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 10:23

ΣΕ ΔΥΟ εταιρείες θα χωριστεί η Cadbury Schweppes Plc, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα είδη ζαχαροπλαστικής και τα αναψυκτικά αντιστοίχως, μετά την απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Nelson Peltz.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές με νέα ανακοίνωση για τις δραστηριότητες της εταιρείας στις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο. Το σκέλος παρασκευής γλυκισμάτων θα περιλαμβάνει τις τσίχλες Trident και Bubblicious, ενώ το σκέλος των αναψυκτικών θα παράγει τα προϊόντα υπό τα σήματα 7 Up και Canada Dry.

H Cadbury τελεί υπό πίεση για τον διαχωρισμό της από τις 13 Μαρτίου, όταν ο Peltz απέκτησε το 2,98% της εταιρείας, σύμφωνα με την Goldman, Sachs & Co. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 11% αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι ο διαχωρισμός της εταιρείας θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί ταχύτερα στον κλάδο των αναψυκτικών από τον αντίστοιχο των γλυκισμάτων, όπου οι πωλήσεις ήταν στάσιμες πέρυσι εξ αιτίας της μεγάλης ζέστης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και της ανάκλησης προϊόντος.

Χθες οι μετοχές της Cadbury έκλεισαν αμετάβλητες στο Λονδίνο, μετά από άνοδο 10% την προηγούμενη ημέρα, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε την κατοχή μεριδίου από τον Peltz. To σκέλος της ζαχαροπλαστικής δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον διαχωρισμό του από την εταιρεία, είπαν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη σε τηλεδιάσκεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα