Υπεγράφη η σύμβαση έργου τριών νέων σταθμών του Μετρό (Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή)

Διακοπή της λειτουργίας της γραμμής του Μετρό από Εθνική Αμυνα για την κατασκευή του κελύφους του σταθμού Αγ.Παρασκευή
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 12:51

Την υπογραφή της σύμβασης έργου τριών σταθμών του Μετρο (Χολαργός , Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή), συνολικού προϋπολογισμού 90 εκ. €, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO S.p.A. - ALSTOM Transport S.A.

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας αρχίζει να υλοποιείται, μετά την σημερινή υπογραφή της σύμβασής του και αφορά την κατασκευή τριών πολύ σημαντικών σταθμών στο Χολαργό, στο Χαλάνδρι (Νομισματοκοπείο) και στην Αγία Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός.

To έργο έχει προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ και η δημιουργία των τριών νέων σταθμών προβλέπεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περισσότερους από 60.000 επιβάτες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι με το Μετρό θα απαιτούνται μόλις 13 λεπτά για να μεταβεί κάποιος με ασφάλεια και άνεση από το Νομισματοκοπείο στο Μοναστηράκι.

Όπως είπε ο υπουργός, το καλοκαίρι του 2008 θα τεθεί σε λειτουργία ο Σταθμός Νομισματοκοπείο, στον οποίο –όπως σημείωσε- με την ίδια εργολαβία, παράλληλα θα κατασκευαστεί Σταθμός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές καθώς και υπόγειος χώρος στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 470 θέσεων ΙΧ οχημάτων.

Λίγους μήνες αργότερα θα τεθεί σε λειτουργία ο Σταθμός Χολαργός, ενώ το καλοκαίρι του 2009 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία και ο Σταθμός Αγία Παρασκευή.

Για την κατασκευή του κελύφους του σταθμού της Αγίας Παρασκευής θα υπάρξει υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας της γραμμής του Μετρό από τον σταθμό Εθνικής ¶μυνας για λίγους μήνες. Ο σταθμός θα έχει δύο εισόδους, εκατέρωθεν της οδού Αγίας Παρασκευής, η οποία συνδέει την πλατεία Αγίας Παρασκευής με την πρώην πλατεία Κένεντυ στο Χαλάνδρι. Αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα: το επίπεδο τροχιών, το επίπεδο αποβαθρών, το επίπεδο έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων και τέλος ένα «μεσοπάτωμα» με πρόβλεψη να μπορεί να καθαιρεθεί σε περίπτωση που μελλοντικά αποφασισθεί η δημιουργία νέου οδικού άξονα στην περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα