Στα υψηλότερα οκτώ μηνών τα αποθέματα του χαλκού στη Σαγκάη

Καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές του μετάλλου στη χώρα
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 13:03

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, σημειώνοντας αύξηση 20%, αναρριχήθηκαν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, τα αποθέματα του χαλκού μετά την αύξηση των εισαγωγών του μετάλλου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή καλωδίων και αγωγών.

Τα αποθέματα του μετάλλου αυξήθηκαν για τρίτη εβδομάδα, φθάνοντας στους 56.109 μετρικούς τόνους, τα υψηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πέντε αποθήκες στην Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Χρηματιστήριο στο Web site του.

Η Κίνα η μεγαλύτερη χώρα χρήσης χαλκού στον κόσμο, έμεινε από αποθέματα πέρυσι, μετά την άνοδο των τιμών στα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο τόνος στις 11 Μαΐου του 2006, εξ αιτίας κυρίως της έντονης κινεζικής ζήτησης για πρώτες ύλες. Τα αποθέματα που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο, υπερδιπλασιάστηκαν από τα χαμηλότερα του προηγούμενου έτους στις 30 Νοεμβρίου και στου 22.731 τόνους,.

Η Κίνα εισήγαγε 468.849 μετρικούς τόνους χαλκού και τα προϊόντα χαλκού το πρώτο δίμηνο του έτους, 56% περισσότερο από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας στο Πεκίνο.

Τα αποθέματα του αλουμινίου υποχώρησαν 4%, φθάνοντας στους 945.392 τόνους, στις 11 αποθήκες του μετάλλου στην Κίνα, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα