Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 08:25

* ΕΞΠΡΕΣ: «Τέλος στις υψηλού ρίσκου επενδύσεις των Ταμείων. Αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο και διαχειριστικό έλεγχο 10ετίας δρομολογεί η κυβέρνηση».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι ξένοι ψηφίζουν τράπεζες. Κύμα θετικών εκθέσεων για τις μετοχές. Ποιους τίτλους ξεχωρίζουν οι επενδυτικοί όροι και ποιες είναι οι τιμές -στόχοι».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις για τα ομόλογα και τα Ταμεία. Ολόκληρο το πόρισμα των ελεγκτών στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αλλάζουν οι όροι για τις επενδύσεις των Ταμείων. Όλο το κείμενο του πορίσματος των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομίας».

Ασφαλιστικά Ταμεία

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα απαγορεύει τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου και θα έχει απαραβίαστο ανώτατο όριο για τοποθετήσεις των αποθεματικών, δημιουργεί η κυβέρνηση για τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων. Το υπουργείο Οικονομίας δρομολογεί διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας για τις τοποθετήσεις των Οργανισμών».

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ επισημαίνει ότι «καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των ομολόγων και των επενδύσεων των Ταμείων: Το πόρισμα ελέγχου στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων καταλογίζει ευθύνες, η κυβέρνηση καλύπτει πολιτικά τον βαλλόμενο υπουργό Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, ενώ ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης περνά στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας κατάλογο με τους «κρυφούς» δανεισμούς των παρελθόντων ετών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα