Mizuho: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη τη χρήση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 11:03

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη κατά 25% προβλέπει να εμφανίσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mizuho Financial Group Inc., αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των επισφαλών δανείων και της μείωσης των κερδών καθώς η διαπραγμάτευση μετοχών επιδεινώθηκε.

Τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν στα 540 δισ. γιέν (4,6 δισ. δολ.) για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 650 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η Mizuho, που αύξησε κάθε χρόνο τα κέρδη της από τις ζημίες 2,38 τρισ. γιέν το 2003, νωρίτερα προέβλεπε ότι τα κέρδη της θα ήταν 720 δισ. γιέν.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., έχουν δυσκολευτεί να αυξήσουν τα έσοδα καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου τις απέτρεψαν από την αύξηση των περιθωρίων δανείων. Τον περασμένο μήνα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε στο 0,5% τα επιτόκια από το 0,25% και ο τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε τον Φεβρουάριο του 2006 για πρώτη φορά σε 10 χρόνια.

Οι μετοχές της Mizuho που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, σημείωσαν απώλειες έως 2,9% και διαπραγματεύθηκαν 0,7% χαμηλότερα στις 9:45 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα