Ranbaxy: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά την είδηση ότι δεν θα επιδιώξει την εξαγορά σκέλους της Merck KGaA
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 10:56

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Ranbaxy Laboratories Ltd., η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ινδίας, μετά την είδηση ότι η εταιρεία απέσυρε την προσφορά εξαγοράς του σκέλους παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων της Merck KGaA επειδή η τιμή ήταν σημαντικά υψηλή.

Οι μετοχές της Ranbaxy σημείωσαν άνοδο έως 5,7% σήμερα στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Η εταιρεία εγκατέλειψε την προσπάθεια καθώς ανησυχία επικρατούσε ότι η εξαγορά δεν θα αυξήσει τα κέρδη της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, CNBC-TV18. Ο Krishnan Ramalingam, εκπρόσωπος της Ranbaxy, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Οι μετοχές της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας έχουν υποχωρήσει 24% από τις 9 Ιανουαρίου όταν ο εκτελεστικός της διευθυντής, Malvinder Singh, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά για την αγορά του σκέλους παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων της Merck. Η Ranbaxy συγκαταλέγετο μεταξύ των πέντε πλειοδοτών που προσέφεραν από 4 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολ.) έως 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 Μαρτίου από ανθρώπους που γνώριζαν το θέμα.

Οι μετοχές της Ranbaxy σημείωσαν άνοδο 15,8 ρουπίες, ποσοστό 5%, φθάνοντας στις 332,65 ρουπίες στις 12:29 μ.μ., τοπική ώρα, στο Χρηματιστήριο της Βομβάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα