Dell: Εξαγορές για την τόνωση του σκέλους των υπηρεσιών

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 09:38

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά εταιρειών, με στόχο την αύξηση του σκέλους παροχής υπηρεσιών και την επέκταση των πωλήσεων εκτός του κύριου σκέλους της πώλησης προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοίνωσε ότι κάνει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής Η/Υ στον κόσμο, Dell Inc.

«Περιμένω να δω εξαγωγές και σημαντικές επενδύσεις που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε τη δυναμικότητά μας στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael Dell, σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σαγκάη. Ο ίδιος δεν κατονόμασε χώρες ή εταιρείες.

Η Dell επενδύει επίσης σε αναδυόμενες αγορές καθώς έχασε πέρυσι την πρώτη θέση από πλευράς πωλήσεων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, από την Hewlett-Packard Co. και η ανάπτυξη των κερδών της μειώθηκε, αναγκάζοντας τον ιδρυτή της Michael Dell να επιστρέψει στη θέση του CEO, τον Ιανουάριο. Η εταιρεία άρχισε να πουλά φθηνότερους υπολογιστές σήμερα στην Κίνα και επεκτείνεται σε μία εταιρεία όπου πλέον του 90% του 1,3 δισ. κατοίκων δεν έχει υπολογιστή.

Η Dell είπε ότι το σκέλος των υπηρεσιών, του οποίου οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση δικτύων υπολογιστών και την στήριξη των πελατών, εμφάνισε ετήσιες πωλήσεις περίπου 6 δισ. δολ., περίπου 11% των πωλήσεων των 55,9 δισ. δολ. που πραγματοποίησε τη χρήση που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου.

Τα έσοδα της Dell στην Κίνα αυξήθηκαν 26% την προηγούμενη χρήση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσόν. Το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου, η Αμερική αποτέλεσε το 61% των πωλήσεων, χαμηλότερα από το 64% το προηγούμενο έτος. Η Ασία, αποτέλεσε πωλήσεις 12% και για τις δύο περιόδους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα