Γ.Αλογοσκούφης: Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των ομολόγων

Ελεγχοι σε όλες τις Χρηματιστηριακές που πούλησαν ομόλογα στα Ταμεία
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 12:43
UPD:13:51

Απλετο φως θα χυθεί στην υπόθεση των ομολόγων του ΤΕΑΔΥ, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε για το θέμα με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Γ. Ζορμπά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιο και τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ηλία Αργυρό. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης πως θα ελεγχθούν όλες οι χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν πουλήσει ομόλογα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οπως είπε ο κ.Αλογοσκούφης, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και επεσήμανε ότι σχετικά με την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», η κυβέρνηση επιζητά και διασφαλίζει πλήρως, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, τη θωράκιση της αγοράς.

Υπενθυμίζοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέδειξε το θέμα, τόνισε πως η Επιτροπή θα ελέγξει τις Χρηματιστηριακές που έχουν σχέση με τα Ταμεία, ενώ η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων προχωρά με όλα τα μέσα στους απαραίτητους ελέγχους.

Κινήθηκαν, πρόσθεσε, έγκαιρα όλες οι αρμόδιες αρχές και υποσχέθηκε: «θα χυθεί άπλετο φως. Οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια». Παράλληλα σημείωσε ότι οι έρευνες έχουν δικαστικό χαρακτήρα και άρα είναι απόρρητες και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνονται από τις Αρχές. «Οι αναφορές με βάση μη τεκμηριωμένες πληροφορίες και τα σενάρια δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση των ερευνών», παρατήρησε ο υπουργός.

«Δεν νομιμοποιείται η αξιωματική αντιπολίτευση να παριστάνει τον τιμητή»

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να επισημάνει: «Η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ως κυβέρνηση επέλεξε το σκοτάδι και τη συγκάλυψη του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, σήμερα απλά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Όμως, τα έργα και οι ημέρες της δεν τη νομιμοποιούν να παριστάνει σήμερα τον τιμητή. Ας συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Η κυβέρνηση δεν κάνει καμιά έκπτωση στη διαφάνεια. Θα υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», υπογράμμισε ο κ.Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα