Στον εισαγγελέα παραπέμπονται από το ΥΠΑΝ η Shell και τρεις θυγατρικές της

Για ελλιπή αναγραφή οκτανίων στα πρατήρια
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 12:08

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται από το υπουργείο Ανάπτυξης (αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου) η μητρική εταιρεία Shell και τρεις θυγατρικές της, που διαχειρίζονται πρατήρια, για επιβολή προστίμου και ποινικών κυρώσεων, διότι δεν ανέγραφαν στην πινακίδα της βενζίνης V - POWER τον αριθμό των Οκτανίων (95), όπως έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 13 /2004.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, αποτέλεσμα της μη αναγραφής του αριθμού των οκτανίων είναι να παραπλανάται ο καταναλωτής, διότι δημιουργείται εσφαλμένα η εντύπωση ότι πρόκειται για βενζίνη περισσοτέρων οκτανίων σε σχέση με την απλή αμόλυβδη (95 οκτάνια), ενώ έχουν τα ίδια οκτάνια και να προωθείται με αυτόν τον τρόπο η πώληση του συγκεκριμένου τύπου βενζίνης σε υψηλότερη τιμή σε σχέση με την τιμή της απλής αμόλυβδης. Συνεπώς η αναγραφή του αριθμού των οκτανίων στην πινακίδα συμβάλει καθοριστικά στη σωστή ενημέρωση και επιλογή του πολίτη - καταναλωτή, σημειώνεται.

Όπως υπογραμμίζεται, η παραπομπή της μητρικής Shell γίνεται γιατί υποχρεώνει, είτε μέσω της θυγατρικών της, είτε απ’ ευθείας τους ιδιοκτήτες πρατηρίων, να έχουν αυτή την αναγραφή στις πινακίδες τους, κατά παράβαση της αγορανομικής νομοθεσίας.

Η παραπομπή των τριών θυγατρικών εταιρειών της Shell A.E., «Ο Ερμής», «Σελλ Ελλάς Ε.Π.Ε», «Μυρτεα ΑΕ.», γίνεται γιατί σε 11 πρατήρια τους που ελέγχθηκαν, δεν ανέγραφαν στην πινακίδα της βενζίνης V - POWER τον αριθμό των Οκτανίων (95) όπως έχουν υποχρέωση σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 13 /2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα