Εμπορική: Απάντηση σε δημοσίευμα για τα ομόλογα που εκδίδει

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 13:25

Ανακοίνωση με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της 23ης Μαρτίου 2007, και άρθρο της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Και εταιρικά ομόλογα στο Ελ Ντοράντο των επιτήδειων», εξέδωσε η Εμπορική Τράπεζα στην οποία επισημαίνει τα ακόλουθα:

«1. Η Εμπορική Τράπεζα ΔΕΝ διαθέτει θυγατρική στο Λουξεμβούργο. Το ομόλογο που έχει εκδοθεί από την Εμπορική Τράπεζα διαπραγματεύεται ελεύθερα στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

2. Η Tράπεζα διαθέτει ελεύθερα τα ομόλογα που εκδίδει μέσω αναδόχων τραπεζών σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Για τη διάθεση των ομολόγων καταβάλλει η ίδια προμήθεια.

3. Αντίστοιχα ομόλογα έχουν εκδοθεί με την ίδια διαδικασία από όλες τις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες.

4. Οι επενδυτές είναι ελεύθεροι να αγοράζουν και να μεταπωλούν τα ομόλογα αυτά στην αγορά, εκ των πραγμάτων χωρίς τη συμμετοχή της εκδότριας Τράπεζας. Η Τράπεζα δεν έχει όφελος από αυτές τις συναλλαγές.

5. Το όνομα της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, ενώ σε καμία περίπτωση η Τράπεζα δεν μπορεί να γνωρίζει τον εκάστοτε αγοραστή των ομολόγων που εκδίδει και διαθέτει σε μία ελεύθερη επενδυτική αγορά.»

Τέλος, για την αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα, σε εταιρικά ομόλογα της Τράπεζας ως «πολύ υψηλότερου ρίσκου από τα κρατικά, η Εμπορική επισημαίνει ότι το ομόλογο που έχει εκδώσει, χαίρει υψηλότατης πιστοληπτικής διαβάθμισης από τους εγκυρότερους διεθνείς πιστοληπτικούς οργανισμούς (S&P: Α-, Fitch: A, Moodys: A1).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα