Ερώτηση για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στα επιβατικά πλοία

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 16:35

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας των επιβατικών πλοίων και των λιμανιών για τους επιβάτες με αναπηρία, ζήτησε η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Ελευθερία Μπερνιδάκη με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η Ερώτηση συζητήθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Η κ. Μπερνιδάκη, εν όψει και της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου για τα «δικαιώματα και υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές», πρότεινε τα ακόλουθα μέτρα:

• Οι επαρκείς υποδομές ασφάλειας και προσβασιμότητας για τους επιβάτες με αναπηρία να αποτελεί βασικό κριτήριο για την έκδοση των πιστοποιητικών ασφαλείας των επιβατικών πλοίων,

• Η διάθεση συγκεκριμένου αριθμού ειδικά διαμορφωμένων θέσεων για τους επιβάτες με αναπηρία να αποτελεί υποχρέωση κάθε επιβατικού πλοίου.

• Παροχή έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους επιβάτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς επίσης και για στους συνοδούς τους, χωρίς τους οποίους είναι αδύνατη η ασφαλή μετακίνηση τους.

• Δημιουργία υπηρεσιών ενημέρωσης σχετικά με τις υποδομές προσβασιμότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και λιμένων της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα