Πρόεδρος ΤΤ: Συμμετέχω αμισθί σε εταιρεία του Γ. Παπαμαρκάκη

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 16:41

«Είμαι εξαιρετικά δυσαρεστημένος γιατί έχουν εμπλέξει και το όνομά μου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά, ούτε είχαμε ποτέ σχέση με τα Ταμεία, ούτε με το συγκεκριμένο ομόλογο», δήλωσε στον ρ/σ Alpha κ. Π. Τσουπίδης, πρόεδρος του ΤΤ.

«Τον κ. Παπαμαρκάκη -της North Asset Management στην οποία πούλησε η JP Morgan το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ- έχω δει 5 φορές τα τελευταία 2-3 χρόνια. Η δική μου ανάμειξη είναι με ένα από τα funds που έχει φτιάξει ο κ. Παπαμαρκάκης το ΡΙΑΛ ΕΣΤΕΪΤ ΟΠΟΡΤΙΟΥΝΙΤΙΣ ΦΑΝΤ, που είναι εισηγμένο στην χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.

Η δική μου ανάμειξη είναι αμισθί και είναι σε μια συμβουλευτική επιτροπή που απαρτίζεται από 6 άτομα, ανάμεσά τους και ο κ. Κάρλο Μπένετον. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση μου στο ΤΤ και στη θέση μου στην συμβουλευτική επιτροπή διότι τα αντικείμενα είναι παντελώς διαφορετικά».

Ο κ. Τσουπίδης ερωτηθείς για την προμήθεια στην αγοραπωλησία ομολόγων απάντησε ότι «η προμήθεια εξαρτάται από το ύψος του ομολόγου. Είναι τρομακτικό νούμερο αν είναι 40 εκατ. ευρώ για 280 εκατ. ευρώ ομόλογο. Οταν κάτι είναι μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης, οι προμήθειες μπορεί να είναι κάτω από το ένα τοις χιλίοις, μπορεί να είναι μισό τοις χιλίοις. Τώρα μιλάμε για 10 και 12%. Σε ομόλογα που δεν είναι διαπραγματεύσιμα, είναι ιδιωτικά, όπως αυτό το συγκεκριμένο, σίγουρα οι προμήθειες θα είναι μεγαλύτερες, αλλά δεν φαντάζομαι ποτέ ότι θα πήγαιναν στο 10%. Μπορεί να πάνε στο 1 και 1,5 %».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα