Επενδυτής προσφέρει 56,5 εκατ. μετοχές της Nikko

Στα 1.900 γιέν η μία
Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 09:34

ΑΝΩΝΥΜΟΣ επενδυτής κατέθεσε προσφορά πώλησης 56,5 εκατ. μετοχών της ιαπωνικής χρηματιστηριακής εταιρείας Nikko Cordial Corp. η οποία αποτελεί στόχο εξαγοράς ύψους 13,4 δισ. δολ. από την Citigroup Inc.

Δέκα διαφορετικές οντότητες κατέθεσαν εντολές για πώληση των μετοχών της Nikko στα 1.900 γιέν (16 δολ.) η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, σύμφωνα με την Instinet Japan Ltd. Το μέγεθος του μεριδίου ταιριάζει με το μερίδιο που κατέχει η Orbis Investment Management Ltd., που χθες απέρριψε την προσφορά της Citigroup στα 1.700 γιέν ανά μετοχή, λέγοντας ότι θα πουλήσει τις μετοχές της στην αγορά στα 1.900 γιέν ανά μετοχή.

Η Orbis με έδρα τη Βερμούδα και άλλοι ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Harris Associates LP πιέζουν την Citigroup να προσφέρει περισσότερα για τη Nikko, την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας. Η Harris Associates πούλησε μέρος του μεριδίου της μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι η προσφορά που αυξήθηκε από τα 1.350 γιέν ανά μετοχή στις 13 Μαρτίου δεν θα αυξηθεί περαιτέρω.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα