Wesfarmers: Αγοράζει το 11% της Coles

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 09:16

ΜΕΡΙΔΙΟ 11% στην Coles Group Ltd., ανακοίνωσε ότι η απέκτησε η Wesfarmers Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία βελτίωσης κατοικιών της Αυστραλίας, προκαλώντας την Kohlberg, Kravis Roberts & Co. για τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας.

Η Wesfarmers κατέβαλε 16.47 δολ. ανά μετοχή ή 8% περισσότερα από όσα προσέφερε η KKR την προσφορά της οποίας απέρριψε η Coles τον Οκτώβριο του 2006. Μια προσφορά σε αυτήν την τιμή για αυστραλιανή εξαγορά, αξιολογεί την Coles στα 19,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (16 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Αγοράζοντας την εταιρεία λιανικής πώλησης η Wesfarmers θα αποκτήσει 2.999 σούπερ μάρκετ, καταστήματα προσφορών και καταστήματα προμήθειας γραφείων σε μία οικονομία που διανύσει το 16ο έτος ανάπτυξης. Η ανάπτυξη των πωλήσεων της Coles, υστερεί της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Woolworths Ltd., ωθώντας την να αποφασίσει τον περασμένο μήνα βρει αγοραστή, επειδή δεν μπορεί να επιτύχει τις προβλέψεις των κερδών της.

Η τιμή που κατεβλήθη για το μερίδιο που απέκτησε η Wesfarmers ήταν 2,2% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της Coles.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών και των δύο εταιρειών ανεστάλη καθώς η ανακοίνωση αναμενόταν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Coles. Η Wesfarmers σε ξεχωριστή ανακοίνωση σήμερα είπε ότι επιδιώκει διαπραγματεύσεις με την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα